Memperkenalkan Produk

Extra Virgin Olive Oil - Early Harvest

Minyak Zaitun Extra-Virgin kaya dengan Antioksida, Omega-3, 6, 9, Vitamin E, K dan merupakan sumber lemak terbaik untuk badan. Terbukti secara saintifik mampu memberikan pelbagai manfaat kepada anda secara dalaman dan luaran.

“.. minyak zaitun extra-virgin berkualiti tinggi adalah makanan yang sangat sihat. Komponen antioksidanya yang kuat mampu memberi manfaat kepada jantung, otak, sendi dan banyak lagi. Ia diakui sebagai salah satu lemak tersihat di dunia..”

MAKANAN TAMBAHAN BUKAN UBAT: Ia adalah makanan yang boleh diamalkan di dalam kehidupan seharian. Hasil mengamalkan makanan tambahan adalah pelbagai dan berbeza mengikut individu. Ia bergantung terhadap cara penggunaan, gaya hidup dan sebagainya.

Kandungan Bahan Minyak Zaitun Extra Virgin

Pelbagai kajian ilmiah telah dilakukan di peringkat dunia berkaitan minyak zaitun. Setiap kandungan mempunyai kelebihan yang berbeza.

Tyrosol Biofenol
Tyrosol mampu memberi perlindungan kepada sel untuk melawan kecederaan disebabkan oksidasi yang berlaku. [Sumber]
Polyphenol
Polifenal boleh bertindak sebagai antioksida. Ini bermaksud ia boleh meneutralkan semula radikal bebas yang merbahaya yang boleh merosakkan sel dan meningkatkan risiko seperti kanser, diabetis dan penyakit hati. [Sumber]
Vitamin E
Lebih daripada 70% dewasa, remaja perempuan dan lelaki kekurangan Vitamin E dalam diet mereka. Vitamin E merupakan lemak-larut yang berfungsi sebagai antioksida. Ia mampu mengurangkan risiko penyakit hati, kanser yang tertentu, masalah penglihatan dan masalah mental. [Sumber]
Vitamin K membantu menghasilkan pelbagai jenis protin yang diperlukan ketika pembekuan darah dan pembinaan tulang. [Sumber]
Badan manusia tidak boleh menghasilkan Omega-3. Mendapatkan Omega-3 yang mencukupi semasa mengandung dan ketika awal tumbesaran adalah penting untuk perkembangan anak anda. Ianya dikaitkan dengan kecerdasan yang lebih tinggi dan risiko yang lebih rendah untuk beberapa penyakit. [Sumber]
Asid oleik ialah asid lemak omega-9 yang paling biasa mungkin bertanggungjawab untuk kesan hipotensi (mengurangkan tekanan darah) minyak zaitun yang dianggap sebagai manfaat kesihatan. [Sumber]
1 Minit Tontonan
Apa Pandangan Pakar Thibbun Nabawi, Dr. Wan Nasyrudin Berkenaan EVOO Early Harvest?

Kenapa Minyak Zaitun Extra Virgin Sihaté

Terdapat pelbagai pilihan minyak zaitun di dalam pasaran. Berikut adalah kelebihan minyak zaitun Sihaté berbanding jenama lain.

1
Premium Dari Turki
Minyak ini diimport dari Turki, datang dari pokok yang berusia lebih dari 300 tahun dan ladang seluas 5000 ekar.
2
Tuaian Awal
Buah zaitun yang digunakan dituai di pada awal musim membuatkan khasiatnya lebih tinggi berbanding biasa.
3
Perahan Sejuk
Minyak ini tidak ditapis dan menggunakan teknik perahan sejuk supaya kualiti yang terhasil berada pada tahap maksima.
4
Diiktiraf USDA Organik
Ladang dan proses penghasilan minyak disahkan organik oleh Ecocert melalui pensijilan USDA Organik yang dikeluarkan oleh Ecocert.
5
Dua Kali Ujian Makmal
Ujian makmal dilakukan dua kali iaitu di Turki dan UNIPEQ atau SGS di Malaysia bagi memastikan minyak yang dibekalkan diyakini asli.
6
Diimport Kontena Sejuk
Diimport menggunakan kontena sejuk beku supaya minyak terlindung daripada terdedah kepada suhu panas yang melampau ketika kontena berada di atas laut berbulan-bulan lamanya.
7
Penggunaan Botol Gelap
Disebabkan minyak ini terlalu sensitif terhadap udara, haba dan cahaya, penggunaan botol gelap mampu memberi perlindungan tambahan supaya minyak ini kekal berkualiti.
8
Menang Pingat Emas
Menang Pingat Emas EVO International Olive Oil Contest (IOOC) 2021. Kemenangan ini membuktikan minyak ini menjadi pilihan pengguna dari segi rasa dan kualiti minyak yang dihasilkan.
9
Diiktiraf Halal Jakim
Minyak zaitun ini telah mendapat pengiktirafan Halal yang diiktiraf oleh Jakim melalui badan berautoriti di Turki iaitu Kascert.

MAKANAN TAMBAHAN BUKAN UBAT: Ia adalah makanan yang boleh diamalkan di dalam kehidupan seharian. Hasil mengamalkan makanan tambahan adalah pelbagai dan berbeza mengikut individu. Ia bergantung terhadap cara penggunaan, gaya hidup dan sebagainya.

Menjadi Pilihan 10,000++ Pengguna

4.5 dari 5 pengguna telah merasai perubahan yang positif menggunakan produk Sihaté. Sebahagian dari mereka sudi berkongsi pengalaman.

MAKANAN TAMBAHAN BUKAN UBAT: Ia adalah makanan yang boleh diamalkan di dalam kehidupan seharian. Hasil mengamalkan makanan tambahan adalah pelbagai dan berbeza mengikut individu. Ia bergantung terhadap cara penggunaan, gaya hidup dan sebagainya.

Produk Berkualiti Tinggi, 100% Organik & Asli

Dari ladang ke botol, tiada jalan pintas yang diambil, tiada langkah yang terlepas pandang. Semuanya bagi memastikan kualiti produk terjaga.

Spesifikasi

Extra Virgin Olive Oil - Early Harvest

Minyak Zaitun Extra-Virgin kaya dengan Antioksida, Omega-3, 6, 9, Vitamin E, K dan merupakan sumber lemak terbaik untuk badan. Terbukti secara saintifik mampu memberikan pelbagai manfaat kepada anda secara dalaman dan luaran.

Isipadu

250 ml

Tarikh Tuaian

30 Mac 2021

Dihasilkan Di

Milas, Turki

Ujian Panel Rasa (IOC Certified)

Buah

Pahit

Pedas

Harga Seunit

RM 129.00

Lengkap Dengan Sijil Akuan & Analisis
Setiap produk Sihaté akan melalui minima dua kali ujian makmal. Satu di tempat produk dihasilkan dan satu lagi setelah tiba di Malaysia. Ia bagi memastikan produk yang dijual adalah benar-benar asli.

Mereka Juga Ragu Dengan Sihaté

Mereka juga ragu-ragu dengan produk keluaran Sihaté sebelum menjadi pelanggan yang setia. Dengar perkongsian ikhlas mereka sebagai pengguna.

MAKANAN TAMBAHAN BUKAN UBAT: Ia adalah makanan yang boleh diamalkan di dalam kehidupan seharian. Hasil mengamalkan makanan tambahan adalah pelbagai dan berbeza mengikut individu. Ia bergantung terhadap cara penggunaan, gaya hidup dan sebagainya.

Bacaan Penting Untuk Anda

Kami komited terhadap produk berasaskan bukti. Tanpa perlu pemasaran yang mengelirukan. Tanpa perlu gembar-gembur perkara yang tidak perlu.

Sihaté diwujudkan untuk membantu anda sekeluarga agar lebih sihat dengan mengamalkan makanan tambahan yang terbukti secara saintifik. Berkualiti tinggi, selamat & dipercayai.

Ada Yang Boleh Saya Bantu?

Ada masalah nak buat tempahan? 👋
Tak tahu produk yang sesuai? 👋

Ada sebarang persoalan? Perlukan sebarang penjelasan? Perlukan cadangan produk yang sesuai? Hubungi kami untuk mendapatkan bantuan dan penjelasan.

Klik Untuk Whatsapp

Beli Sekarang. Bayar Kemudian Secara Ansuran Mudah Sehingga 3 Bulan. Tanpa Sebarang Faedah & Patuh Syariah.

Percuma Jus Delima 1 liter!

Setiap pembelian EVOO Early Harvest akan mendapat Jus Delima keluaran Sihaté bernilai RM79 secara percuma! Antioksida Jus Delima adalah tiga kali lebih tinggi dari teh hijau. Ianya juga kaya dengan Vitamin C, E, K, Potassium dan banyak lagi. Sementara stok masih ada.

Pilih Kuantiti & Tempah Sekarang

Nikmati produk yang berkualiti, selamat & dipercayai.

Extra Virgin Olive Oil Early Harvest 250 ml

27 maklumbalas
(27 customer reviews)

RM129.00

Dituai pada awal musim oleh pekerja berpengalaman dan diperah sejuk dalam masa 12 jam. Dari ladang ke botol, semua proses dilakukan dengan cermat untuk mendapatkan minyak zaitun extra-virgin berkualiti premium, rasa yang memikat dan kaya dengan khasiat.

Pilih Kuantiti

27 maklumbalas untuk Extra Virgin Olive Oil Early Harvest 250 ml

  1. Alhamdulillah saya dah terima Sihate yg saya pesan…
    Untuk makluman puan, saya memang telah mengamalkan pengambilan olive oil, habatus sauda oil, madu, cuka tin dan lain2 seangkatannya.
    Cuma sekarang saya bertukar kepada jenama Sihate sahaja. Alhamdulillah, ia telah menjadi rutin harian saya sejak dari dahulu lagi dan berdoa terus istiqamah.


    Verified buyer
    Hilaliah Mohamad
  2. Alhamdulillah, barang sampai dalam keadaan baik dan memuaskan. Produk yang perlu ada oleh setiap keluarga dan setakat ini memberi manfaat yang baik untuk kesihatan. Terima kasih Sihate


    Verified buyer
    Faisal Riza
  3. Alhamdulillah, produk tlh slmt sampai dgn baik & slmt.. T.ksh byk.. Cuma sdkt mklmbls.. Minyak zaitun rasa lbh pahit sdkt dpd yg sblm ni.. Tak tau laa knp pulak sbb nya tu ye.. He..he


    Verified buyer
    Adimas Halim Abdul Manaf
  4. Alhamdulillah selamat sampai. Saya amat berpuas hati service drpd pihak tuan/puan kerana penghantaran amat pantas,packaging sangat kemas dan terima kasih jua diatas pemberian percuma Organic Hawthorn Cider Vinegar.

    Dari segi kualiti minyak zaitun amat bagus sekali kerana sebelum ini banyak produk yang saya dah cuba, tetapi minyak zaitun dari Sihate amat berbeza rasanya. Insyaallah dimasa akan datang saya tetap membeli minyak zaitun drpd Sihate dan akan mengesyorkan produk drpd keluaran Sihate kepada kenalan-kenalan saya.

    Tks

    zamzuri


    Verified buyer
    Zamzuri Sharaie
  5. Alhamdulillah. Minyak habatussauda sangat mujarab dan berkesan. Sakit apa pun, baca selawat 3x dan sapu di tempat sakit. Insha Allah, dengan izin Allah swt ianya sembuh. Saya telah amalkan. Saya juga recommend kepada seluruh ahli keluarga saya. Saya juga berhasrat untuk menjadi agen, sebab ada yang order. Nak tanya ia perlu pegang stok ke? atau tak perlu.

    Terima kasih.

    Mas Ayu Rusli
  6. Alhamdulillah olive oil sihate selamat smpai dgb pantas 👍🏻😊
    Saya dan parents amalkan olive oil bersama habbatus sauda oil dan madu, dan alhamdulillah sangat2 memberi kesan pd kesihatan kami terutama pd parents saya. Terima kasih kpd produk Sihate yg sangat2 berkualiti dan terbaik 👍🏻😊


    Verified buyer
    Norfazlina Jaffar
  7. Alhamdulillah barang sampai dalam tempoh yang cepat dan berkeadaan baik. Produk juga amat memuaskan sebagai makanan tambahan untuk kesihatan. Produk Sihate memang pilihan saya sejak dahulu lagi. TQ…


    Verified buyer
    Faisal Riza
  8. Ahad hari tu beli minyak zaitun botol yang ke 7..
    syukur alhamdulillah kami semakin sihat

    Siti Noor
  9. Alhamdulilah.🤲 acik ni bekas penyakit covid . masih ada temujanji dgn doktor pd bulan 10 .jantung.dn tekanan darah.masa terkini skrg ok.acik cek ari2. x mkn ubat doktor pun .darah pekat. control mkn gula .garam. tepung.insyaAllah keberkatan minyak zaitun.madu.habatusauda.🤲👍🥰

    Mohd Nazir Mohd Dom
  10. Saya dah lama mengamalkan minyak zaitun ini dan habbatusauda.
    Alhamdullillah amat sesuai dgn saya in sya Allah ..baru ni buat rawatan susulan dgn Dr ..Alhamdullillah Dr kata darah tinggi dah x de kolestrol pulak dulu mkn 40mg sekarang 20 mg sahaja . Alhamdullillah syukur ❤️. Saya mengamalkan dua kali sehari. Alhamdullillah

    Rokiah Kamaruddin
  11. Dah amal minyak zaitun Sihate setiap hari, rasa sedap ala almond, mmg tk sama dgn jenama lain. 1 famili suka makan.

    Mohon tambah lagi produk2 berkualiti!

    Wan Syazwan
  12. sya pengemar sukan berbasikal.blh d katakan sya dlm kategori xtrem jila berbasikal dr segi training dn dlm perlumbaan.sejak sekian lama diet/supliment saya adalah minyak zaitun evoo sihate.dan alhamdulillah smpai skg sya masih maintin dgn berbasikal..training & race

    ZaCkeriya d'Bravo
  13. minyak zaitun yg berkualiti tinggi.mmg sesuai utk yg mengalami kanser

    Ahwong Seventwo
  14. Alhamdulillah badan rasa sangat ringan minda pun bertambah sihat baru masuk 7kali dlm mulut dan terasa sedang meresap ke seluruh badan.. kak liza bagi 5 🌟🌟🌟🌟🌟bintang 🙌

    Rosmaliza Miswan
  15. Dah makan sedap-sedap, nak tidur nanti jangan lupa minum Minyak Zaitun Extra Virgin Sihaté. Hanya dua sudu setiap hari. Rasa lebih sihat.

    Dr. Wan Hasnan
  16. Dalam setiap kotak juga ada dimasukkan hasil ujian makmal untuk SETIAP BATCH. Semua ini tidak lain tidak bukan untuk meyakinkan pengguna dengan keaslian dan kualiti produk mereka. Ada juga tip penggunaan dan sijil pengakuan status organik. Padu.

    Alimuddin Zafrullah
  17. Alhamdulillah….. Kurang dh rasa sakit pd lutut waktu rukuk dan sujut dalam solat.. Alhamdulillah… Sebnrnya Mkcik dh beli kali kedua… Mkcik bgtau pd anak sulong pasal SIHATE.. dia pun order 2 botol.. 1 untuk makcik.. Inshaa Allah… Kami akan terus Gunakn SIHATE untuk masa yg lama……

    Zainab
  18. 2 botol beli untuk member,dia ada gastrik teruk dengan ada ulser dalam perut dengan darah tinggi. Saya reccomend dekat dia untuk cuba produk sihate. Alhamdulillah dah hilang gastrik dan darah tinggi.

    Abd Latiff bin Hawary
  19. Sekarang saya mula amal minum satu sudu pagi satu sudu malam minyak zaiton Sihate. Banyak manfaat dan kebaikan untuk kesihatan. Elok dan sangat baik untuk diamalkan.

    Muhammad Fakhri
  20. Sebenarnya badan saya ada banyak angin dah makan macam macam ubat.Alhamdulillah selepas mengamalkan petua dari dr wan nasyrudin .dengan izin Allah perut Makcik dah banyak kurang angin nya.

    Rokiah Kamaruddin
  21. Saya pengguna yg baru mencuba minyak zaiton sihate …ternyata dgn menukar jenama lain yg saya dah cuba mcm2 jenama…saya sgt berpuas hati…saya hanya pengguna,bukan peniaga,xde kepentingan apa2 pun tapi saya sgt berpuas hati dgn minyak zaiton sihate

    Norsiati Yaacub
  22. Saya dah minum, rasanya sedap tapi bila harga naik, tak mampu nk minum tiap2 bulan

    Ryzan Ry
  23. Pembuangan lbh lancar, perut kurang berangin dan tekanan darah lbh baik

    Norliza
  24. Kolestrol saya makin turun, badan rasa makin sedap. saya amalkan semasa perut kosong waktu pagi. lutu dan sendi juga rasa selesa lepas ambil minyak ni

    Nizan
  25. Alhamdulillah mmg terbaik myk zaitun dr sihate nie. sy amal kn mmg nmpk kesan..sy ada resdung dn kulit sensetif bl amalkn myk zaitun nie kesan nmpk sgt..alhamdulillah mmg akn repet oder lg. dr segi keshatan mmg nmpk kesan..ltut pn xsakit sgt dh skg

    Nur Aina
  26. Saya amalkan minum 2 sudu minyak Extra Virgin Olive Oil sejak bulan lepas (1 sudu pagi, 1 sudu malam). Sebelum ini, bacaan tekanan darahnya sipi sipi (borderline). Memang lama dah bacaannya gitu. Banyak kali check pun sekitar borderline.

    Maksud borderline ni adalah bacaan sekitar 130/80 mm Hg. Selepas sekitar hampir sebulan amalkan pemakanan Extra Virgin Olive Oil ni, bacaan tekanan darah mula turun pada paras normal.

    Wan Syazwan
  27. Saya orderkan untuk makcik saya. Alhamdulillah sejak consume makcik saya kurang dah mcm sakit badan ke demam ke kurang. Beliau ada asma tp alhamdulillah dh jarang kena asma. So saya rasa better teruskan consume.

    Arifah Fahiah

Ingin kongsikan maklumbalas?

Kami teruja untuk mendengar maklumbalas jujur dari anda. Insyallah setiap kata-kata anda kami akan jadikan pemangkin semangat dan iktibar. Klik butang di bawah untuk kongsikan maklumbalas anda. Terima kasih!

Add a review

Your email address will not be published.

MAKANAN TAMBAHAN BUKAN UBAT: Ia adalah makanan yang boleh diamalkan di dalam kehidupan seharian. Hasil mengamalkan makanan tambahan adalah pelbagai dan berbeza mengikut individu. Ia bergantung terhadap cara penggunaan, gaya hidup dan sebagainya.

Soalan-Soalan Lazim (FAQ)

Berikut adalah persoalan yang sering diajukan oleh para pengguna.

Minyak zaitun bukan ubat. Ia adalah makanan yang apabila diambil di dalam kuantiti tertentu, Insya-Allah dapat membantu mengawal beberapa jenis penyakit yang ada kajian mengenainya. Namun, pengambilan minyak zaitun juga perlulah diseimbangkan dengan gaya hidup yang sihat. Bagi sesetengah penyakit kronik, perlulah mendapatkan saranan doktor sebelum mengambil minyak zaitun.

Secara asasnya, minyak zaitun akan terjejas khasiatnya apabila terdedah dengan haba. Tetapi berdasarkan beberapa kajian, minyak zaitun extra virgin sangat bagus digunakan untuk memasak BERBANDING minyak-minyak lain kerana ia mampu mengekalkan khasiat makanan yang dimasak. Oleh kerana harga minyak zaitun extra virgin agak mahal untuk digunakan sebagai minyak masak, memadai ia digunakan dengan merenjis di atas makanan setelah selesai memasak.

Terdapat pelbagai saranan cara pengambilan minyak zaitun bergantung terhadap apakah objektif yang ingin dicapai oleh individu. Secara umum, anda boleh mengambil minyak zaitun bersama makanan atau digunakan sebagai bahan masakan. Ada juga pakar kesihatan mengesyorkan memakan minyak zaitun secara mentah. Paling mudah, amalkan dua sudu besar sehari pada waktu pagi dan malam. Maksima enam sudu besar sehari. Ikuti juga petua cara menggunakan minyak zaitun di sosial media Sihaté.

Ia bergantung terhadap bagaimana anda menggunakannya. Jika diamalkan dua sudu besar setiap hari, Insya-Allah ia boleh bertahan sehingga 30 hari.

Harga Minyak Zaitun Sihaté amatlah berpatutan jika dibandingkan dengan minyak zaitun kualiti yang sama di pasaran sekarang. Walaubagaimanapun anda boleh dapatkan minyak zaitun ini pada harga yang lebih berpatutan melalui belian dari ejen eksklusif yang dilantik di seluruh negara.